Водія полтавської маршрутки зобов’язали сплатити 17 000 грн штрафу за порушення карантину

18 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
Суд не задовольнив апеляцію водія маршрутного автобуса, який перевозив у Полтаві пасажирів, порушуючи карантинні обмеження.

Полтавський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу водія полтавського маршрутного автобуса, якого оштрафували за порушення правил карантину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, водія притягнули до адміністративної відповідальності за те, що 24 березня 2021 року близько 8:15, керуючи маршрутним автобусом "БАЗ А079", що курсував міським маршрутом № 43 Левада - Центр - Левада, він перевозив 40 пасажирів, тоді як кількість місць для сидіння разом із місцем водія становила 21. Таким чином, водій порушив Постанову Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Його дії кваліфікували за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували на 17000 грн.

Адвокатка водія подала апеляційну скаргу, в якій пояснила, що її клієнт не є суб'єктом господарювання та перевізником, а тому в цьому випадку не може бути притягнутим до адміністративної відповідальності.

Суд ці доводи визнав необґрунтованими й додав, що контролювати в салоні кількість пасажирів, що перевозяться, є обов’язком саме водія, а не перевізника, який є суб'єктом господарювання.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.