Як під’єднати бездротові навушники до телефона

21 лютого 2023 0

Бездротові навушники — один із найпопулярніших сучасних аксесуарів, який дарує користувачам відчуття свободи руху та мобільності за будь-яких умов. З ними можна завжди залишатися на зв’язку та прослуховувати улюблену музику під час занять спортом та керування автомобілем. Виробникам таких пристроїв вдалося зробити процес їхнього приєднання до смартфона максимально простим і зрозумілим. Але в новачків інколи виникають проблеми із синхронізацією, тому для них стаття буде особливо актуальною.

Рекомендації щодо під’єднання

Компанія Eldorado.ua пропонує широкий асортимент бездротових гарнітур різних модифікацій та цінових категорій. Для прослуховування аудіоконтенту потрібно, щоб аксесуар був оснащений Bluetooth-модулем, тому перш ніж купити навушники будь-якої марки, уточніть цю інформацію в консультанта інтернет-магазину. Детальний опис характеристик кожної моделі можна також знайти в індивідуальних картках товарів, розміщених на сайті Eldorado.ua.

Принцип синхронізації гарнітури та смартфонів на Android та iOS майже однаковий. Насамперед потрібно зарядити навушники. Далі необхідно активувати функцію Bluetooth на смартфоні. Це можна зробити в меню налаштувань пристрою або за допомогою спливної верхньої панелі. Значок Bluetooth у включеному стані світиться синім кольором. Подальший алгоритм дій складається з таких кроків:

  • залежно від моделі активувати гарнітуру одним із двох можливих способів: натисканням на кнопку або діставанням її з кейса;
  • натиснути на телефоні «Пошук пристроїв» та дочекатися, щоб навушники з’явились у переліку доступних гаджетів;
  • вибрати свою модель і натиснути на її іконку, дочекатися, як смартфон виконає з’єднання;
  • під час операції іноді необхідно ввести пароль, який можна знайти в інструкції з експлуатації пристрою (зазвичай 0000).

Після вдалого конекту на екрані смартфона з’явиться спеціальний значок, що інформує про активацію навушників. Надалі з’єднання мобільного пристрою з гарнітурою буде здійснюватися автоматично. Користуючись цією інструкцією, ви можете під’єднати навушники до планшета, що працює на ОС Android.

Чому виникають проблеми зі з’єднанням

Попри доволі простий алгоритм, користувачам інколи не вдається під’єднати навушники до телефону. Здебільшого це трапляється, тому що гарнітура випадково вимкнулась чи розрядилась. Проблеми можуть виникати, якщо пристрої перебувають на відстані понад 10 м один від одного.

Після активації навушники можуть автоматично законектитися з будь-яким джерелом звуку, з яким вони раніше з’єднувалися. Якщо це сталося, смартфон не побачить гарнітуру, оскільки вона вже працює з іншим пристроєм. Для вирішення цієї проблеми достатньо вимкнути на цьому гаджеті Bluetooth.