Переваги індивідуального проектування будинків на ділянках зі складним рельєфом

12 січня 2022 0
Люди, які володіють власною земельною ділянкою і бажають побудувати новий будинок, нерідко економлять на проектуванні. Така економія - не найкраща ідея, так як помилки в ході будівництва доведеться усувати, витрачаючи величезну кількість додаткових коштів

Особливості проектування будинків на схилах

Щоб уникнути помилок у проектуванні, необхідно скористатися послугами архітектора на сайті https://dom4m.com.ua/uslugi-arhitektora/, що дозволить не лише побудувати будинок мрії, але ще й врахувати особливості ґрунту та рельєфу ділянки. Справа в тому, що для ділянок на схилах, або зі складним рельєфом, не підходять стандартні проекти будинків, бо вони не враховують особливостей місцевості.

Будівництво будинків на схилах має ряд особливостей:

·         На нижніх поверхах, які знаходяться в поглибленні, рекомендовано будувати нежитлові приміщення, тобто гардеробну, коридор і кухню.

·         На верхніх поверхах будують спальню, вітальню і інші житлові приміщення. Це пов'язано з тим, що навіть при правильно підібраному опаленні, в низовині спостерігається нижча температура.

·         Різкий перепад температур у денний та нічний час сприяє утворенню конденсату. Необхідно враховувати не тільки особливості розташування кімнат, але й встановити додаткову вентиляцію, а також застосовувати під час будівництва матеріали з високою паропроникністю, які здатні виводити зайву вологу.



Переваги індивідуального проектування будинків

Все це складно врахувати людині, яка не розуміється на проектуванні, і слабо знайома з фізикою, особливостями будівельних матеріалів. Попередити помилки, і побудувати житло мрії, допоможе архітектор.

Переваги індивідуального проектування будинків:

·         Можливість підібрати оптимальний варіант матеріалів для будівництва, що дозволить заощадити кошти.

·         Враховує особливості розташування та рельєф ділянки, а також клімат області.

·         За допомогою архітектора можна спроектувати інженерні комунікації таким чином, щоб максимально заощадити на енерго-носіях.

·         Архітектор не лише створить проект, ескіз або план будинку, але й допоможе розібратися з розташуванням інженерних комунікацій, поетапно розпише будівництво.

Справа в тому, що навіть при виборі правильних матеріалів, не завжди підрядникам вдається виділити пріоритетні напрямки будівництва, і виконати монтаж належним чином. Чіткий план архітектора дозволить уникнути неприємностей і встановити інженерні комунікації належним чином. Часто замовникам подобається фасад в одному проекті, а планування в іншому. Скомпонувати розділи кожного з проектів, об'єднавши цікаві задумки в одному, допоможе індивідуальне проектування будинків. Архітектор розробляє проект з прив'язкою до конкретної ділянки.