Самозахват влади в Полтавському товаристві сліпих

30 березня 2021 0
Члени Полтавського товариства сліпих скаржаться, що вибори голови організації відбуваються з порушеннями. Посаду голови організації обіймає одна й та ж людина протягом 15 років. Вибори голови обласного УТОС перенесли на 19 квітня.

Самозахват влади у Полтавському товаристві сліпих. Там обирають голову, який буде опікуватися незрячими у Полтаві. Члени товариства розповідають, що виборцям не давали висловити думку и вдавалися до фізичного тиску, щоб сфальсифікувати результати виборів та поставити на посаду "потрібну" людину.

"Поплічники голови організації почали обзиватися, там були люди с ціпками. Вони казали:" Що ти стукаєш тим ціпком? Зараз по голові дам ". Мене наркоманкою обізвали, за петельки тягали, пуховик мені порвали. У мене подруга була, то він їй сказав, щось кудись засуне, навіть не буду на камеру", - розповіла член УТОС Світлана Яцюк.

У Полтавському товаривстві сліпих близько 500 осіб.

"З вересня голова ТП УТОС повинен був зателефонувати усім людям, запитати кого б вони хотіли бачити делегатами, які мають право голосувати за його кандидатуру, він цього не зробив. Троє людей хотіли з ним позмагатися, він їм відмовив, сказав що ви однаково не пройдете", – розказала член УТОС Наталія Темник.

Останні 15 років посаду голови Полтавського міського товариства сліпих обіймає Олексій Прокопенко. Зараз він єдиний знову претендує на посаду.

"Мене обрали на цю посаду люди на тій конференції. Є люди, які хотіли б очолити цю організацію замість мене. Й ці люди організували цей фарс. Я написав доповідну в Києві, в Києві будуть вирішувати", – повідомив голова Полтавського УТОС Олексій Прокопенко.

Члени Полтавського УТОС вже написали звернення про порушення виборчого процесу у Міністерство соціальної політики та у ЦП УТОС.

"У Полтавській первинній організації конференція фактично не відбулася, її скасували. Її повинні знову провести ми туди спрямували свого представника, який має від імені ЦП УТОС прослідкувати, щоб було все добре", – повідомив член президії ЦП УТОС Юрій Качановський.

Наразі вибори голови Полтавського товариства сліпих перенесли на квітень.

Тамара Мордик, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення