У Полтаві засудили колишнього приймальника "Нової Пошти", який викрав посилку, вартістю 18 000 грн

26 серпня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок колишньому працівникові вантажного відділення "Нової Пошти" в Полтаві, який привласнив одне з відправлень.

Рік іспитового строку з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей на один рік отримав колишній приймальник полтавського відділення № 1 "Нової Пошти", який привласнив чуже майно. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 6 червня 2021 року обвинувачений знайшов на складі відділення пошти відправлення, в якому була автомобільна кришка багажника "Jeep Cherokee", вартістю 18 000 грн. Цього ж дня близько 12:15 він повантажив кришку на вантажний візок, вивіз за межі відділення й розпорядився на власний розсуд.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) Кримінального кодексу України. Йому призначили рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей на один рік та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Крім того, з обвинуваченого мають стягнути на користь "Нової Пошти" 18 000 грн завданої матеріальної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.