Де у Полтаві можна витратити тисячу гривень за повний курс вакцинації

20 грудня 2021 0
Полтавці вже почали отримувати кошти за повний курс вакцинації. Витратити їх можна в театрах, кінотеатрах, музеях, книжкових магазинах, на квитки на потяг чи літак, або піти на концерт. Наразі розробляють ще й окрему пластикову картку.




Деякі полтавці вже почали отримувати тисячу гривень за повний курс вакцинації. Полтавка Дар’я Капуснікова гроші отримати 16 грудня. Частину коштів вирішила витратити у книжковому магазині.

"Я подала заявку 15 грудня у додатку "Дія" та є функція "єПідтримка" там я все й виконала. Оформила картку і вже наступного дня до мене надійшли кошти. Я планую їх витратити на квитки "Укрзалізниці", на книги та можливо на концерт", – розповіла полтавка Дар'я Капуснікова.

Придбати в крамниці можна не лише книжки, а й канцелярію. Якщо кошик з омріяними товарами вийшов дорожче за тисячу гривень покупець може доплатити кошти.

"У нас можна розрахуватися карткою "єПідтримка" на будь-які товари, які ви хочете придбати. Здебільшого беруть дитячі та дорослі книжки, багато хто приходив обирав подарунки до Святого Миколая", – сказала керівниця книжкового магазину Наталія Богодиста.

На кошти від держави можна ще й відпочити. До прикладу, розрахуватися за квитки в театр, на концерти та на перегляд кінофільмів.

"Також можна придбати сертифікат на суму 100-500 гривень або купити продукцію в барі, окрім акцизного товару. За ці вихідні дуже багато людей було, які розраховувалися за квитки", – відповів адміністратор кінотеатру Едуард Онішко.

Також можна зайнятися й спортом, адже можна придбати ще й абонемент в спортзал.

"Якщо послуги різняться у вартості є можливість доплатити готівкою або терміналом. Є клієнти, які вже розраховуються за наші послуги, які представлені в клубі", – розповіла старша адміністраторка спортивного клубу Оксана Філоненко.

Якщо в планах є подорожі в межах країни, дозволена покупка квитків на літак або потяг.

"Залізниця приймає будь-які кошти, ви маєте оформити карту, якщо вона у вас є. То ви приходите й розраховуєтесь, в нас є безготівковий розрахунок", – повідомив начальник пасажирського сектору Полтавської дирекції залізничних перевезень Руслан Запорожець.

Гроші, які надійшли полтавцям за повний курс вакцинації зняти готівкою або перерахувати на іншу картку не можна. Розрахунок дозволено здійснювати лише онлайн та у тих закладах, які затверджені Урядом.

З першого січня полтавці віком від 60 років зможуть витратити гроші за вакцинацію ще й в аптеці. Однак, здебільшого смартфон та додаток "Дія" вони не мають, тому наразі розробляють окрему пластикову картку.

"Вони будуть мати однакові можливості, як і карти "єПідтримка", які наразі в нас вже є й від сьогодні працюють. Якщо Ви сьогодні подаєте заявку, то протягом десяти днів банк перераховує на Вашу картку цю суму коштів", – повідомила спеціалістка з комунікацій "ПриватБанку" Анжела Дзінзюра.

Отримати кошти за вакцинацію полтавці зможуть впродовж року, а ось витратити лише за чотири місяці. Потім віртуальний рахунок автоматично закриють, гроші повернуться в бюджет.