У торговельному центрі чоловік поранив відвідувачів ножем, одна людина загинула

07 лютого 2022 0
У Полтаві чоловік напав на двох відвідувачів торговельного центру. Нападник завдав кілька ударів у грудну клітину та черевну порожнину, від чого один потерпілий загинув у кареті швидкої. Ще одного госпіталізували.





У Полтаві сталася різанина, внаслідок чого загинув чоловік. Невідомий дістав ніж та ударив в груди полтавця. Коли ще один чоловік втрутився у конфлікт нападник накинувся й на нього.

Подія трапилася на першому поверсі торговельного центру. За словами очевидців, чоловіки відпочивали разом в одному із закладів та випивали.

Поруч з місцем трагедії є аптека. Вони потерпілим допомогу не надавали.

"Аптека – це не лікарня, для цього є швидка та спеціалісти в ТРЦ можливо. В нас є аптечка, але це для нас, якщо в когось тиск, то можемо допомогти, а так – ні", – зазначила провізорка Маргарита Білаш.

У торговельних центрах чергують охоронці, однак на місці вони стоять не завжди.

"Якщо в нас нічого не виходить, ми викликаємо службу охорони. В нас є тривожна кнопка, якщо якийсь кримінал, то підключається вже поліція і все вирішується вже з ними", – повідомив охоронець торговельного центру Олександр Сергійович.

Продавці, які працюють поруч одразу викликали швидку. Одного з учасників конфлікту медикам врятувати не вдалося.

"Чоловік 35-37 років на жаль загинув в кареті швидкої допомоги. В нього були ножові поранення грудної клітини та черевної порожнини. Другий постраждалий з множинними ножовими ранами обох передпліч", – розповів керівник центру екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко.

Разом з медиками події приїхали поліціянти. На місці правоохоронці встигли затримати нападника.

"Нападника затримано на місці, наразі йому повідомлено про підозру за вчинення правопорушення та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. За умисне вбивство людини та замах на умисне вбивство людини. Наразі всі обставини з'ясовуються, а досудове розслідування триває", – повідомив пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

На вході до торговельних центрів мають встановлювати автоматичні металошукачі, які допоможуть зменшити кількість надзвичайних ситуацій у публічних місцях.

"Є охорона, яка більшою мірою просто створює ефект присутності. Бо в них не на стільки багато повноважень, як у поліції. Не можна бути впевненим, що з охороною ви будете у цілковитій безпеці", – зазначив конфліктолог Богдан Петренко.

Якщо провину чоловіка, який скоїв напад у торговельному центрі доведуть, на нього чекає покарання у вигляді позбавлення волі від семи до 15 років.