Жителі Шишацького району бояться, що у селищі вибухне газопровід

12 травня 2021 0
У селі Товсте Шишацького району підземну газову трубу підмило, через що вона опинилася назовні. Місцеві жителі постійно звертаються до влади, однак греблю не засипають через те, що повинні отримати дозвіл від "Полтавагазу".


Село Товсте Шишацького району. Вода з місцевого ставка чотири роки підмивала цю греблю. І тепер підземна газова труба, що тут прокладена, опинилася назовні. Місцеві занепокоєні, що газ може вибухнути.

"У мене четверо дітей, вони ходять в магазин, до подружок, часто переходять низом. Не дай Боже, впадуть, чи що. Або газ підірветься. Я тут недалеко живу. Може різне трапитися. Страшно, дуже страшно", – сказала місцева жителька Валентина Кам'янецька.

"Ми боремося, щоб нам зробили цю греблю. По-перше, газова труба газова труба з кожним роком прогинається все дужче. Краї обвалюються також, розширяються", – розповіла місцева жителька Леся В'юн.

Через понівечену греблю приватна власність Миколи Вулика зсувається вниз.

"Будівля репається. Як гребля цілісна була, то воно тримало, не давало йому туди сунутися, а це вже пішло все туди потихеньку", – зауважив місцевий житель Микола Вулик.

"І ніхто не хоче нічим займатися, ще й аварійна газова труба. Воно як бахне колись. Або якщо хтось сплутає поворот і заїде машиною", – додав місцевий житель Микола Вулик.

Місцева влада говорить, що греблю планують засипати вже давно, однак досі цього не зробили.

"Виїжджали, оглядали, місцева агрофірма планувала власними силами засипати. Але так, як там газова труба, потрібно було отримати необхідні дозволи. Дозволи не отримали. Газове господарство сказали, що плануємо перенести трубу", – зазначив начальник управління ЖКГ Шишацької селищної ради Дмитро Петренко.

Отримати дозвіл від "Полтавагазу" селищна рада не може з 2018 року. А керівників Шишацької дільниці експлуатації газорозподільної системи під час знімання репортажу на місці не було. Тому кореспонденти надіслали інформаційний запит, відповідь на який мають дати впродовж п'яти робочих днів.