На Вакуленцях від легкого вітру у людей зникає світло в домівках

11 серпня 2021 0
У селі Вакуленці, що під Полтавою мешканці скаржаться на постійне відключення електропостачання. Жителі нарікають на якість дротів. У "Полтаваобленерго" кажуть, виною дерева на подвір'ях приватних будинків.

Жителі села Вакуленці систематично лишаються без світла від легкого вітерця. Люди нарікають на стан дротів, що не витримують найменшого навантаження. Без електроенергії лишаються на години, а то й навіть дні.

"Дві доби були без світла. Електроопалення у всіх, помпи, котли, гаряча вода, малі діти, це була дуже велика проблема", – поскаржилась Оксана Валощук.

"Проходить пару годин, блимнуло, потім ще година-півтори, знову блимає. І просто боїшся за техніку. Зараз все на електриці: духовка, холодильник, телевізор", – наголосила полтавка Ірина Верещак.

"Два рази на тиждень зникає світло без причини. Немає ні бурі, ні грози, ні вітру великого. Чекаємо три-чотири години, коли й п’ять, а то і більше", – сказав полтавець Олег Симоненко.

Мешканці вулиці Вакуленцівської неодноразово зверталися за допомогою до "Полтаваобленерго", до служби оперативного реагування та на Урядовий портал. Однак отримують тільки відписки.

"Нам "Полтаваобленерго" надіслало відповідь, 15 жовтня, що проблему усунуто. Насправді ні, проблема не усунена. Ну може місяць в них світло не пропадало. Ми вже не знаємо куди нам ще звертатися, щоб на нашу проблему звернули увагу, щоб її усунули", – зазначила секретар селищного комітету селища Вакуленці Наталія Білецька.

Працівники "Полтаваобленерго" направили майстра, щоб визначити чому виникають проблеми з електропостачанням. Кажуть, проблема у деревах.

"Ці всі відключення відбуваються через дерева на територіях приватних домогосподарств і утримувати їх мають власники цих насаджень. Тому протягом 15-17 діб ми надамо заявку на планове виконання робіт, проведемо очищення траси", – повідомив начальник Полтавської філії міських електромереж Олександр Кривенко.

Проте відключення такого характеру можуть мати більш серйозні причини, говорить експерт.

"Відсутність потужності на трансформаторі, її просто немає і тому воно вимикається. Може бути обмеження потужності за допомогою технічних засобів, або у кожного споживача або на вузлі", – наголосив експерт з електроенергетики Олександр Візір.

Надалі жителям необхідно звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щоб визначити всі причини відсутності електроенергії та усунути їх.