СБУ ліквідувала чотири масштабні канали незаконного перетину чоловіків за кордон

12 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
Викрили осіб, які організовували нелегальний виїзд за кордон, в тому числі й до країни-агресора.

У різних містах України викрили маршрути незаконного переправлення призовників, які пролягали до країни-агресора й тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили Служба безпеки України.

У Київській області кіберфахівці СБУ нейтралізували діяльність злочинного угруповання з працівників одного з комісаріатів, туди входили адвокати й лікарі: угруповування організовувало так званий «зелений коридор» для чоловіків призовного віку.

У місті Харкові викрили зловмисників, які «допомагали» військовозобов’язаним виїхати з України до ЄС через територію рф. Однак така схема й не «запрацювала» – співробітники СБУ нейтралізували її вже на підготовчому етапі.

На Запоріжжі, як відомо, ліквідовували ще один канал незаконного переправлення потенційних призовників до тимчасово окупованого Криму. Ціни коливалися від 5 тис. до 10 тис. грн, залежно від віку та кількості осіб.

У Чернігівській області взяли під варту ще двох зловмисників, котрі за 100 тисяч грн з однієї особи незаконно переміщували чоловіків до білорусі.