Заарештували чоловіка, який на Полтавщині нетверезим скоїв ДТП

24 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
До арешту засудили водія легковика, який у стані алкогольного сп’яніння у Кременчуці зіткнувся з автомобілем. Тоді поранилася пасажирка останнього.

Три місяці арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на рік призначив Автозаводський районний суд Кременчука чоловікові, який у нетверезому стані скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.  

Так, 14 грудня 2020 року близько 5:40  у Кременчуці зі сторони вулиці Хорольської в напрямку вулиці Київської за кермом автомобіля "Opel Combo" їхав водій у стані алкогольного сп'яніння. У цей самий час, в зустрічному напрямку, рухався автомобіль "Mitsubishi Lancer".

Під час повороту праворуч з вулиці Хорольської на вулицю Вадима Пугачова, водій "Opel" не переконався у безпеці виконуваного маневру та зіткнувся з "Mitsubishi".

Внаслідок аварії, пасажирка "Mitsubishi" отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості: струс головного мозку, забій м'яких тканин лобної області, компресійний перелом тіла 12 грудного хребця.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у скоєнні правопорушення визнав. Також зазначив, що неодноразово намагався зустрітися із потерпілою для вирішення питання відшкодування шкоди, однак вона не захотіла з ним спілкуватися. Тому чоловік вирішив перерахувати 20 000 грн потерпілий через відділення "Укрпошти".

Таким чином, суд визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Цивільні позови потерпілих про відшкодування матеріальної та моральної шкоди суд залишив без розгляду.

Вирок можна оскаржити в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.