На Полтавщині попрощалися із розвідником Юрієм Терном

10 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді провели в останню путь старшого солдата, який загинув на Луганщині.

10 серпня у Лохвицькій громаді провели в останню путь старшого солдата, розвідника Юрія Олександровича Терна. Про це повідомили у Лохвицькій міській раді.

 


Жителі міста Лохвиця утворили "живий коридор", щоб гідно зустріти траурний кортеж з тілом загиблого, ставали на коліна, встеляли дорогу квітами та клали букети на машину з домовиною.

 

На Іванківському кладовищі, на Алеї загиблих героїв, Юрію Терну віддали останні військові почесті. Трикратний стрілецький салют присвятили воїну. А потім начальник другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Андрій Радаєв вручив матері захисника Наталії Миколаївні Державний Прапор України, який почесна варта зняла з домовини її загиблого сина.

 

Юрій Терно народився 3 червня 1988 року в місті Лохвиця. Він навчався у Лохвицькій гімназії №1. Після закінчення школи вступив до Заводського ПТУ №32, де отримав спеціальність електрика. Пройшовши строкову службу в рядах української армії, Юрій повернувся в рідне місто. У мирному житті працював у Лохвицькій дільниці об’єднаної філії АТ "Полтаваобленерго".

 

Для захисту своєї країни був мобілізований до лав ЗСУ 30 січня 2023 року. Мав звання старшого солдата, служив розвідником. 5 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області під час мінометного обстрілу з боку противника, чоловік загинув.