Полтавський депутат звернеться до СБУ щодо висловлювань очільника міста Олександра Мамая

06 грудня 2021 0
Олена Кулага
Щодо висловлювань Олександра Мамая в інтерв'ю телеканалу "Наш" полтавський депутат звернеться до СБУ.

Депутат Полтавської міської ради від партії "Рідне місто" Едуард Волков на своїй сторінці в Facebook повідомив, що звернеться до Служби безпеки України, Ради національної безпеки та Генеральної прокуратури щодо висловлювань міського голови Олександра Мамая в інтерв'ю телеканалу "Наш".

Зокрема, в інтерв'ю журналісту Олександр Мамай висловив думку, що все більше переконується в тому, що на території України воюють дві наддержави — США та Росія:

"Дуже прикро, що йде брат на брата", — сказав міський голова.

Депутат від "Європейської Солідарності" Юлія Городчаніна також наголосила на неприпустимості подібних висловлювань:

"Коли триває восьмий рік російсько-українська війна, вистачає нахабства говорити про війну двох наддержав, а ми тут просто випадково опинилися поміж вогню… розкажіть це всім родинам загиблих, військовим та добровольцям, які боронять нашу країну, медикам та волонтерам, ВПО і т.д.".

Розмова між очільником міста та журналістом телеканалу "Наш" Олександром Лазаревим відбулася у середмісті Полтави в Корпусному саду. Там, Олександр Мамай провів екскурсію, в якій розповів про історію встановлення монументу Слави — на честь 100-річчя перемоги російської армії Петра I над шведськими військами Карла XII й висловив сподівання, що монумент не зруйнують.