У Полтаві облаштують шість спортивних комплексів, натомість старі майданчики не ремонтують

30 серпня 2021 0
У Полтаві планують облаштувати шість спортивних майданчиків у різних мікрорайонах міста. Встановити їх планують до кінця 2022 року. Однак існуючи спортивні комплекси, до цього часу потрібно буде знову замінювати.




Зруйноване покриття, заіржавілі конструкції та турніки, що ледь тримаються. Такий вигляд має спортивний майданчик в мікрорайоні Алмазний. Облаштували його два роки тому, але більшість тренажерів вже потребують відновлення.

"Взимку підтекла вода і зірвало верхній шар, тому є питання по покрівлі. Є зауваження до лавок, які зруйновані, але це залежить від людей. Але загалом майданчик та локація безпечна для заняття спортом", – повідомив член Федерації баскетболу Полтави Олександр Кучуренко.

У деяких місцях металеві конструкції зламані та починають хитатися, як тільки до них підходять діти. А з тенісних столів стирчать дерев’яні сучки.

"Деякі зламані, гірка взагалі зломана. У тому році фарбували, цьогоріч взагалі ні. Он лава зламана, ще роки два і ці конструкції взагалі не витримають", – розповіла полтавка Ірина Володимирівна.

"Там, де роблять зарядку, там все зламане. Стан всього майданчику не задовольняє. Тут дуже брудно. Здається, що тут взагалі ніхто не прибирає", – вважає полтавка Наталія Герич.

"Те, що там облізла фарба, я не вважаю, що це глобальна проблема. З лавами жахлива ситуація. За цим не доглядають, але що робити", – сказала полтавка Валерія Пасюта.

Облаштування цього майданчика обійшлося місту майже у два мільйони гривень, але відновлювати його поки не планують. Бо за словами заступника міського голови, цей майданчик реконструкції поки що не потребує. Натомість у Полтаві планують облаштувати шість нових спортивних комплексів.

На вулиці Алмазна та Курчатова планують облаштувати спортивний та дитячий майданчик та мініфутбольне поле. На вулиці Героїв Ато має з'явитися футбольне поле та спортивні тренажери. На вулиці Михайла Грушевського та Панянки створять мініфутбольне поле. А ось на провулку Стешенка у планах новий дитячий майданчик, ігрові комплекси та тренажери.

За однією з адрес майданчик вже є, однак він теж потребує відновлення.

На вулиці Грушевського планують облаштувати футбольне поле. Наразі спортивний майданчик має такий вигляд.

"Ми дивилися по площі чи можна встановити на цій площі, а також про те чи є в цьому районі діти. Ми дивилися на густонаселеність району, аналізували навчальні заклади. А також враховували інфраструктуру чи потрібно", – розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Всього на розробку проєктно-кошторисної документації витратили трохи більше ніж мільйон гривень. Завершити облаштування майданчиків планують до кінця 2022 року.