У Полтаві викрили депутата та працівника комунального підприємства, які вимагали кошти за поховання

05 серпня 2021 0
Яніна Климань
На отриманні неправомірної вигоди у розмірі 18 тис. грн викрили депутата однієї з районних рад Полтави та працівника комунального підприємства.

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрили службову особу, депутата однієї з районних рад Полтави та робітника місцевого комунального підприємства.

За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, особи вимагали 18 тис. грн від громадянина за розв'язання питання про поховання родича та бронювання місця на кладовищі.

Наприкінці липня працівник підприємства отримав 10 тис. грн, на початку серпня – 8 тис. грн. 

Наразі чоловікам повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з

використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368) Кримінального кодексу України.

Вирішують питання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою, а також відсторонення службової особи від займаної посади.