У справі убивства охоронця кафе дослідили докази

22 січня 2021 0
Відбулося чергове засідання у справі Віктора Малого – пенсіонера, якого обвинувачують у вбивстві охоронця кафе. Там досліджували докази: письмові та речові, серед яких – зброя, набої, підроблені документи тощо.

Пістолети, револьвери, кулі до пневматичного пістолета, патрони до мисливської зброї, відстріляні гільзи, документи – справжні та, на думку прокурора, підроблені, література, повʼязана з нацистською ідеологією. Кілька мішків з цими речами сьогодні принесли до залу засідань Октябрського райсуду. Все це вилучили у Віктора Малого – пенсіонера, якого обвинувачують у вбивстві охоронця кафе.

"Тобто всі надані для дослідження обʼєкти, які були відібрані під час проведення обшуку житла Малого. Все це є небезпечною речовиною – порохом і містить вибухову речовину", – розповів прокурор Григорій Гринь. 

Адвокат Віктора Малого наполягав на тому, що обшуки та, відповідно, експертизи, були зроблені з порушеннями, а тому не можуть слугувати доказами.

"Якщо певні речі вилучені під час обшуків, зроблене запакування, слідчий повинен забезпечити схоронність всіх доказів до відправлення на експертизу. В даному ж випадку двоє працівників правоохоронних органів сіли в кабінеті, відкрили пакетик і тільки потім відправили зразки", – розповів адвокат Олександр Рябоконь. 

Також прокурор наголосив на тому, що слідчі дії з потерпілим – Миколою Суслою – який після кульового поранення перебував у лікарні, не вдалося провести через стан чоловіка.

 – Запитайте його, щоб він показав, як він реагує на Ваші питання.

– Коля, якщо ти мене чуєш, закрий очі. Ось так. 

Сам Віктор Малий своєї вини не визнає. Щодо обшуків – займає таку ж позицію, як його захисник.

"Я є законослухняною людиною. Ті зразки зброї, які в мене були до обшуку – карабін та деякі види револьверів, у мене були. Все інше – якісь вибухонебезпечні речі – всі ці речі, документи були принесені співробітниками поліції. Мені вони не належали", – сказав обвинувачений Віктор Малий. 

На найближчих засіданнях допитають свідків та самого Малого. Після цього мають призначити судові дебати. Це буде останній етап процесу, який триває з другої половини 2019. 

Подія сталася на цьому місці півтора року тому. Тоді невідомий чоловік підійшов сюди, аби справити нужду, а на зауваження охоронця пустив йому дві кулі в голову. 

Понад пів року потерпілий перебував у лікарні, а у квітні 2020 помер.

Дарина Литвак, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення