Нова послуга в Дії: мапа укриттів і можливість повідомити, якщо воно зачинене

08 лютого 2024 0
Яніна Климань
У сервісі "Незламність" можна знайти інтерактивну карту з найближчим укриттям.

Відтепер у застосунку Дія можна знайти найближче укриття, переглянути про нього інформацію та прокласти маршрут. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

На інтерактивній мапі також можна переглянути адресу, вид, рейтинг, фото укриття та інформацію про доступ. А ще дізнатися, скільки людей воно вміщує. Крім того, у застосунку можна оцінити стан укриття, залишити відгук, повідомити, якщо воно зачинене. Відгуки передадуть до органів місцевого самоврядування, де надалі відреагують і вирішать питання. Також зможете поділитися локацією з родичами або друзями.

На сьогодні майже 84 % з понад 60 тисяч укриттів на підконтрольній Україні території відповідають нормам. На момент початку повномасштабного вторгнення цей показник був утричі меншим.

Щоб знайти найближче укриття в Дії:

авторизуйтеся в застосунку;

натисніть на розділ Незламність;

виберіть категорію — Укриття;

натисніть кнопку — фільтрувати, якщо хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, ви шукаєте укриття для людей з інвалідністю;

виберіть потрібне укриття на мапі, перегляньте інформацію про нього та прокладіть маршрут.

Укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях недоступні в застосунку з міркувань безпеки. Їх адреси можна дізнатися в органів місцевого самоврядування.