На будівництво спорткомплексу на Петра Юрченка спрямували 25 мільйонів гривень, однак потрібно ще 100 мільйонів

11 березня 2021 0
Спорткомплекс в Авіамістечку будується вже 13 років. За цей час на спорудження з міста та області витратили понад 86 мільйонів гривень. Завершити роботи планують до кінця 2021 року.

Наприкінці січня будівельні роботи у спортивному комплексі на Петра Юрченка поновили. Споруджують його вже 13 років.

На базі цього спортивного комплексу після завершення будівництва зможуть проводити змагання з плавання Всеукраїнського та Міжнародного рівня.

Комплекс має два великих басейни, там вже облаштували чаші. А в басейні для найменших днями планують завершити опалубку.

"Ми вже встигли до сьогодні використати чотири мільйони гривень. Сюди увійшли всі комунікації, мережі, гаряча та холодна вода, каналізація, опалення", – розповів керівник підрядної організації Володимир Швайковський. 

У кінці грудня 2020 року обласна рада спрямувала на поновлення робіт 25 мільйонів гривень.

"Це довгобуд, його треба завершувати. У Полтавської міської ради коштів на це не вистачало, тому цей об'єкт був переданий до області. Тому ми сподіваємося, що Полтавській ОДА вдасться залучити ще кошти", – сказав заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко. 

Аби спорткомплекс зміг проводити змагання Всеукраїнського та Міжнародного рівня, залучали Всеукраїнську федерацію плавання.

"На етапі проєктування, що стосується конструктивних параметрів, все було враховано. Яке воно буде як будівництво завершиться, про це можна буде говорити, коли обʼєкт буде готовий для здачі", – розповів президент Всеукраїнської федерації плавання Андрій Власков. 

Для завершення робіт область планує попросити ще 100 мільйонів гривень з державного бюджету.

"Всі перемовини щодо цього ми вже провели, в нас були зустрічі й Міністром спорту й з Офісом Президента. Підтримка у нас є. Але конкурсні процедури будуть. Я вважаю, що наш проєкт переможе й нам вдасться залучити близько 105 мільйонів та закінчити роботи до кінця грудня 2021 року", – прокоментував голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. 

На будівництво цього спорткомплексу з міського та обласного бюджетів за весь час будівництва, а це з 2007 по 2021 рік вже витратили 86,5 мільйонів гривень.

Олександра Шилова, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення