Крадіжка та чоловіки з наркотиками: що відбувалося вночі в Полтаві. Спецрепортаж з Нацгвардією

05 серпня 2021 0
Під час патрулювання міста ввечері нацгвардійці затримали чоловіків, які ймовірно розповсюджували наркотики. Окрім того, патруль затримав грабіжника, який намагався поцупити у дівчини сумку.


Затримання чоловіків з речовинами схожими на наркотичні.

Крадіжка в самому центрі міста.

Та порушення громадського спокою.

Такі порушення майже щодня фіксує Нацгвардія. 4 серпня близько 22 години нацгвардійці затримали чоловіків, які розповсюджували або вживали наркотичні речовини. Двоє молодиків дивно себе поводили та переховувалися в гаражах, під час обшуків в них виявили речовини схожі на наркотичні.

Товариш нехай теж відкриває ізострічку,сказали нацгвардійці.
Воно лежало тут все в купі ми просто хотіли це все прибрати, бо діти ходять. За гаражем ми просто палили. Все, тут нічого немає, відповів затриманий.

За годину до цього з проханням про допомогу до нацгвардійців підбігла дівчина. Невідомий в самому центрі викрав в неї сумку.
"Він просто її схопив й побіг, я намагалася кричати, бо я не знала, що мені робити. Чи мені бігти за ним чи що? Я нічого не розумію ", – сказала полтавка Марія.

Невдовзі порушника затримали. Ним виявився 26-річний полтавець.
Щодня вулиці міста патрулюють понад 30 нацгвардійців. Вони контролюють громадський спокій.

"Одне з основних завдань Національної гвардії України це охорона громадського та публічного порядку. Припинення масових заворушень", – повідомив черговий військових нарядів НГУ капітан Олексій Іванов.

Заступають на зміну нацгвардійці о 17 годині та патрулюють місто до 23 години.

Патрулюємо центр та сусідні вулиці, – сказала начальниця патруля НГУ сержантка Валентина Чепига.
Щоденно маршрути змінюються чи завжди в центрі?запитали ми.
Можуть бути різні вулиці, а також мікрорайон Сади, – відповіла Валентина Чепига.

Патрулюють місто нацгвардійці щотижня, з середи по неділю. Військові можуть провести бесіду з порушниками, затримати, а потім передати поліції.