Тир, в якому застрелили інструктора, повернуть у власність міста

23 квітня 2021 0
У Полтаві взимку минулого року сталося вбивство у тирі, де старші школярі вчилися стріляти. Полтавська прокуратура відсудила приміщення у суборендаря, тож споруда повернеться на баланс управління освіти.


Стрілецький тир поруч із гімназією, в якому 18-річна дівчина застрелила інструктора, закриють. Приміщення повернуть у власність управлінню освіти. У цьому тирі стрільбою займалися учні старших класів з усього міста.

"Спільне приміщення навчального закладу використовувалося не за освітнім призначення і в цілях не пов'язаних до забезпечення освітнього процесу", – повідомила речниця прокуратури Людмила Іващук.

Договір суборенди між управлінням освіти та Полтавським стрілецьким клубом уклали у 2012 році, але документ порушував вимоги законодавства.

"Якщо тир буде закритий, ми розуміємо, що орендар вивезе звідти речі, ми розуміємо, що міського майна там немає нічого, тільки стіни. Й це приміщення буде стояти пусткою і захаращене. Тому можливо необхідно не так радикально підходити до розв'язання таких питань", – розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

 Мами дітей, які навчаються у гімназії №14 різної думки стосовно закриття тиру.

"Я проти закриття тиру, бо це потрібно дітям. Вона була неврівноважена і я не розумію, що інші люди, які туди ходять мають страждати від хворої дівчини. По такому принципу все тоді треба закривати, якщо хтось щось зробить у якомусь іншому місці. В Америці майже кожного дня у школах стріляють", – сказала мама школяра Марія Яковлева.

"Те, що на території школи це може небезпечно, а з іншого боку раніше у хлопців був військовий вишкіл, вони ж ходили, займалися. Для хлопців це потрібна річ", – розповіла мама школяра Тетяна Голуб.

"Нехай облаштують десь окремо, у парках чи що. Щоб були всі міри безпеки, бо з такою зброєю залишати дітей", – сказала бабуся школярки Любов Іванченко.

"На сьогодні відповідно до тих документів, які є, ми не працюємо через локдаун. Аби не було локдауну, ми б працювали б законно. Бо у нас всі дозволи та документи є, али ми будемо виконувати рішення суду. Моя діяльність законна, але договір оренди незаконний", – повідомив керівник тиру Ігор Родич.

Нагадаємо, 7 лютого у 2020 році, у цьому тирі дівчина вистрілила в інструктора, чоловік загинув на місці, наразі у справі триває слідство.