Розпочався перший суд над російським військовим за вбивство цивільного на Сумщині

13 травня 2022 0
Поліна Кузнецова
13 відбулося перше судове засідання над російським військовим, що вчинив протиправні дії відносно мирного жителя Сумщини.
Солом’янський районний суд міста Києва призначив до розгляду кримінальне провадження щодо російського військового - командира відділення в/ч 32010 «4 танкової Кантемирівської дивізії Московської області», обвинуваченого в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством мирного жителя. Про це стало відомо з офіційного сайту офісу Генерального Прокурора. Слідчі встановили, що підозрюваний з Іркутської області прибув в Україну у складі армії рф. Після розбиття його колони українськими військовими, він разом із 4 своїми товаришами по службі розстріляли людей у приватній автівці, а потім заволоділи нею. На викраденому авто загарбники дісталися до населеного пункту Чупахівка Сумської області, де в подальшому із вікна автомобіля підсудний зробив декілька пострілів в голову беззбройному чоловіку 62 років, мирно їдучому додому вздовж узбіччя.
На період розгляду справи судом фігурант перебуватиме під вартою. 18 травня 2022 року відбудеться наступне засідання з цієї справи.