Засудили двох неповнолітніх, які вчинили у Полтаві розбійний напад

30 листопада 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок двом неповнолітнім полтавцям, які вчинили розбійний напад.

29 листопада Октябрський районний суд міста Полтави на два роки позбавив волі двох юнаків 17 та 16 років за ч. 2 ст. 187 (Розбій, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як повідомила пресслужба Октябрського районного суду, 17 травня 2021 року близько 2:00 у Полтаві на вулиці Івана Мазепи, обвинувачені під надуманим приводом попросити закурити, підійшли до місцевого чоловіка, який зі співмешканкою повертався додому.  

Після того, як чоловік відповів, що не має цигарок, один з юнаків завдавав йому удар правою рукою в обличчя зліва, а інший вдарив правою ногою по тулубу спереду, від чого потерпілий впав на асфальт. 

Після того, як чоловік упав обвинувачені руками та ногами продовжували бити лежачого, спричинивши йому численні поранення. Згодом заволоділи його мобільним телефоном та гаманцем з грошима сумі 600 грн.

Обвинувачені вину у вчиненні злочину визнали повністю. 

Суд врахував, що один з юнаків раніше притягувався до кримінальної відповідальності тоді, як інший притягується вперше. Крім того, один з неповнолітніх добровільно відшкодував завдані збитки. Суд врахував також і те, що обвинувачені виховувались у неповних сім’ях та не двома батьками, що позначилось на їх поведінці. При призначенні покарання суд врахував також і думку потерпілого, який на суворому покаранні обвинувачених не наполягав.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.