Попри карантин, полтавці чекають своєї черги у "Полтавагаз" з ночі

28 жовтня 2021 0
Полтавці скаржаться на черги до "Полтавагазу". Містянам доводиться очікувати від трьох до шести годин. А ті, хто не встиг розв'язати свої питання – приходять на наступний день, і знову все з початку.



Попри зростання хворих на коронавірус черги до "Полтавагаз" у місті не зменшуються. Близько п'ятдесяти полтавців очікують у черзі на вулиці Шевченка. Люди кажуть, аби потрапити до установи, приходити сюди треба вночі.

"Ви скажіть це нормально, в пандемію. Це нормально? О третій годині ночі сюди приходять займають чергу. Я вже півтора тижня сюди намагаюся потрапити, ходжу сюди, як на роботу", – сказав полтавець Євгеній Нестеренко.

"Вони сидять там за віконцями. Люди заходять у масках. Люди тут перемерзли, приходять туди відігріваються, дихають на них, кашляють. Можна було додати робочих днів у цю організацію, або додати віконець, аби не створювати такі натовпи. Це ж провокує до захворювання", – сказала полтавка Людмила Горохно.
Є черги й на вулиці Небесної Сотні. Деякі люди беруть із собою стільці аби було не так холодно чекати.

"Вчора я простояв три години, я прийшов додому, цілий вечір парив ноги, тому що нирки прихопило. І сьогодні не знаю скільки мені стояти. Я думаю, що це не правильно. Коронавірус є коронавірус. Нехай виходять, і регулюють, щоб люди стояли на відстані півтора метра один від одного", – розповів полтавець Михайло Мельничук.

"Аврал, навіть лави немає, ми стояли з палками, не може навіть присісти. Холодно, дякуємо, що хоч сонце вийшло, та хоч трохи нагрілося. Люди мерзнуть, А потім кажуть, що ми ковідом хворіємо, чого ми вакцину не робимо", – прокоментувала полтавка Людмила Станіславська.

В установі двері зачиняють зсередини. Охоронець сам заводить людей.

"Приймають чотири особи. Все згідно з нормативними положеннями, тому працюємо. Приймаємо заяви", – сказав охоронець Олег Андрусенко.

Очікування в такій черзі може спровокувати інфікування коронавірусом, розповів директор Департаменту охорони здоров'я.

"Людям рекомендую дотримуюся соціальної дистанції. На території міста є комісія ТЕБ і НС, яка повинна ухвалити рішення. Це відбувається на території міста, на території Полтавської громади. Запросити керівників "Полтавагаз", хто це робить, і нехай дадуть пояснення. Я категорично проти, щоб такі скупчення були", – повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак.

"Проблема є, і ми її бачимо. Ми намагаємося її вирішувати. Впровадили ту саму електронну чергу. Ми над цим працюємо, але хочемо звернутися до наших споживачів, аби вони консультуватися в тому, чи можна розв'язувати питання онлайн. Бо більшість питань все ж таки можна", – повідомила начальниця відділу комунікації АТ "Полтавагаз" Анжела Сливкіна.

Також у "Полтавагаз" повідомили, що якщо у місті введуть обмеження "червоної" карантинної зони, приймання відвідувачів у відділеннях припинять.