Смертельна ДТП на Полтавщині: водія мікроавтобуса засудили до умовного терміну

14 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
До умовного терміну засудили водія мікроавтобуса, який у Карлівці в’їхав у паркан та електроопори. Тоді, у результаті аварії, загинули двоє його пасажирів.

Три роки іспитового строку призначив Карлівський районний суд водієві мікроавтобуса, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 31 грудня 2019 року близько 2:50 на вулиці Полтавській у Карлівці водій автомобіля "OPEL VIVARO" змінив напрямок руху ліворуч, не впевнившись, що це буде безпечним і не створить перешкоди або небезпеки іншим учасникам руху, перетнув зустрічну смугу руху, де зіткнувся з цегляним парканом та електроопорами.  

У результаті аварії, чоловік та жінка - пасажири автомобіля - померли на місці події. Ще одна пасажирка мікроавтобуса зазнала тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. Загалом у транспортному засобі на момент аварії перебували п’ятеро пасажирів та водій.  


Суд кваліфікував дії водія "OPEL VIVARO" за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, оскільки він, бувши особою, яка керує транспортним засобом, допустив порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель двох осіб та спричинили середньої тяжкості тілесні ушкодження ще одній особі.  

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав, просив не позбавляти його волі, оскільки наразі він працює та підтримує фінансово своїх батьків. Його батько має першу групу інвалідності та потребує стороннього догляду. Потерпілим відшкодував усі збитки, спричинені внаслідок ДТП.  

Потерпілі зазначили, що не мають претензій до обвинуваченого, йдеться у тексті вироку.

Таким чином, суд призначив водієві мікроавтобуса покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, чоловіка звільнили від відбування основного покарання з випробуванням.  

На користь держави він має сплатити 2 512 грн судових витрат.  

Вирок можна оскаржити в Апеляційному суді Полтавської області суд протягом 30 днів з дня його проголошення