Біля дитячої лікарні автівки паркують по обидва боки дороги: водії не можуть розминутися

02 грудня 2021 0
Полтавці скаржаться на постійні затори, та погану оглядовість через те, що водії паркують свої авто по обидві сторони проїжджої частини біля Дитячої міської лікарні.





У Полтаві в районі Дитячої міської клінічної лікарні автівки паркують по обидва боки дороги. Через таку кількість машин, у водіїв погана оглядовість, бо за машиною можна не побачити пішохода.

На цій ділянці дороги автівки паркують з обох боків. Через це в годину пік тут утворюються затори, бо водії не можуть розминутися один з одним.

Полтавка Наталія Боряківська буває у цьому районі часто. Каже, що проблему може розв'язати знак про заборону паркування.

"Звичайно, я цим не задоволена, тому що проїжджаю цією вулицею, і вже її розширили, але все одно. Раніше паркувалися з однієї сторони, а тепер з двох, проїхати неможливо", – сказала полтавка Наталія Боряковська.

 А водій Дмитро зізнається, що його припарковане авто, може заважати іншим.

"Звичайно, винний, навіть знаю про це, а де поставити. Стоянка зайнята, тому так і вийшло. Треба паркувальні міста тут обладнати біля лікарні. Привозиш дітей, а ніде й машину поставити", – розповів водій Дмитро Вожиков.

"Погано звісно, я в лікарню постійно приїжджаю, то постійна проблема, куди поставити машину", – сказав водій Валентин Матько.

Водії медичних машин також нарікають на ситуацію на дорозі.

"Проблема коли при виїзді, машини ставлять прямо на повороті, ніякої оглядовості. І постійно тут аварії виходять, то дзеркала збивають й при виїзді також ліворуч, з права нічого не видно", – розповів старший водій Дитячої міської клінічної лікарні Володимир Кислий.

У поліції повідомили, що не мають повноважень, аби штрафувати водіїв за неправильне паркування на цій ділянці.

"На сьогодні знаки, які б забороняли б стоянку на ділянці там відсутні. Відповідно водії не несуть відповідальність за те, що залишають там свої авто", – сказала речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Ініціювати встановлення знаку можуть міські комунальні служби, повідомили у поліції.

"На цій ділянці дороги вже дуже давно великі проблеми. Частково дорога була розширена торік, й ми плануємо в наступному році її знову розширити, щоб там було зручно рухатися. Те, що буде необхідно від нас поставити знаки, їх узаконити через поліцію, то це буде зроблено", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

"Якщо умовно кажучи, у нас там три смуги рухи є, то можна розділити їх деленіаторами, лишиться одна смуга для руху в одному напрямку, інша смуга для руху у зворотному напрямку й лишається лише одна смуга для стоянки", – повідомила експертка з питань житлово-комунального господарства Кристина Ненно.

А доки на цій ділянці дороги немає знаків, які б забороняли паркування, водіям радять паркувати свої авто, так, аби вони не заважали іншим.