У Полтавській області п’яний водій намагався підкупити поліціянтів

20 серпня 2024 0
Яніна Климань
У Миргородському районі зупинили водія легковика, який порушив ПДР у стані сп’яніння. Згодом аби уникнути відповідальності, він пропонував поліціянтам хабар.

18 серпня близько 10:30 у селі Ручки Миргородського району патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-2106, нетверезий водій якого порушив правила дорожнього руху. Під час оформлення адміністративних матеріалів він запропонував поліціянтам неправомірну вигоду, аби уникнути юридичної відповідальності.

Патрульний екіпаж викликав слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт дій чоловіка та розпочала розслідування. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Крім того, правоохоронці склали на водія адміністративні матеріали за скоєння правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, а саме:

- ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння),

- ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами);

- ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки).

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини