Годинник на Каштановій алеї не відремонтують, бо він у приватній власності

15 березня 2021 0
У центрі міста останні десять років стоїть конструкція вуличного годинника, який не працює. Міська влада говорить, що спрямувати кошти на його на ремонт не може, бо конструкція у приватній власності.

Замість внутрішнього механізму – порожнє місце. Останній десяток років вуличний годинник, що на вулиці Соборності, не працює. Від нього лишилася тільки конструкція і чотири циферблати.

"Я думаю, що років вісім він не працює. Та ні, більше, років вже 15. А хотілося б, щоб працював, тому що навіщо потрібний годинник, якщо він не працює?", – розповіла полтавка Наталія. "Я взагалі не пам'ятаю. Я 15 років поряд працюю в університеті, і не пам'ятаю, щоб він працював, от чесно. Хочеться, щоб не просто годинник працював, а щоб ще й поряд навели поряд, щоб нормальна реклама була, бо все дуже закинуто. Як квіти висаджують навколо, то гарно, а ось це, що по центру – завжди в закинутому стані", – додала полтавка Галина Василівна.

"Я не памʼятаю, щоб він працював. Ну і де господар? Аж душа болить. Неприємно так. Повинно все працювати, на то ми й українці", – сказав полтавець Олександр Костенко.

У Полтавській міській раді кажуть, що спрямувати кошти на ремонт годинника не можуть, бо він перебуває у приватній власності.

"Цей годинник побудувало товариство "Сучасний дім". Але ця організація не передала на баланс міста цей годинник. У звʼязку з цим місто не може спрямовувати кошти на ремонт та витрати цього обʼєкта некомунальної власності", – розповів Максим Філатов, заступник директора Департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету.

А от в товаристві "Сучасній дім" заперечують те, що годинник досі перебуває на їхньому балансі.

"За нашими даними, у нас немає цього годинника на балансі. Тому ми чекаємо офіційний запит від влади міста і будемо офіційно надавати їм таку відповідь", – представниця ТОВ "Сучасний дім". Отже, поки не зʼясують, хто є балансоутримувачем годинника, та поки його не передадуть на баланс міста, ремонтувати конструкцію не будуть.

Марина Голега, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення