У Полтаві на неправомірній вигоді затримали військового комісара

08 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Спецпрокуратура затримала військового комісара Полтавського об’єднаного міського терцентру комплектування та соцпідтримки.

7 лютого в Полтаві затримали полковника Збройних Сил України, який обіймає посаду військового комісара Полтавського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Як повідомила пресслужба Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, встановили, що посадовець вимагав та одержав 10 000 грн неправомірної вигоди від керівника одного із приватних підприємств Полтавської області, за не притягнення його до адміністративної відповідальності за результатами перевірки, проведеної Полтавським ОТЦК та СП.

Військового комісара затримали в його службовому кабінеті, після одержання грошей. Кошти вилучили.

Затриманому готують повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

фото: пресслужба Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону