488 доба в Україні: головні новини станом на ранок 26 червня

26 червня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Одеської та Дніпропетровської областей: головне за добу.

26 червня росіяни атакували Одесу та область з використанням ракет "Калібр" та дронів-камікадзе. Про це заявила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, Два "Калібри" збили на підльоті до прибережної зони українськими силами ППО. Також збили кілька безпілотників. Через вибухову хвилю під час роботи ППО пошкоджено вікна у двох багатоквартирних будинках.

В ніч З 25 на 26 червня ворог тричі обстріляв Нікопольський район. Снаряди з важкої артилерії поцілили по Нікополю та Марганецькій громаді. Загиблих та постраждалих немає, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

25 червня Президент України Володимир Зеленський завершив серію міжнародних розмов із Президентом США Джо Байденом, із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, із президентом Польщі Анджеєм Дудою.У ході переговорів обговорили бойові дії на передовий, контрнаступ ЗСУ, підтримку України.

Станом на ранок 26 червня понад 1521 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 490 дітей загинули та понад 1031 отримали поранення різного ступеня тяжкості, повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 25 червня: