Незабаром полтавські безробітні почнуть працювати на громадських роботах

10 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Полтавський міськвиконком підтримав урядову ініціативу, щодо розбіру завалів та побудових укріплень "руками" безробітніх.


 Офіційно зареєстрованих полтавських безробітних направлятимуть на оплачувані громадські роботи. За таке рішення 7 липня проголосувало 24 члени виконкому Полтавської міської ради.


Подібне рішення – закономірне продовження урядової реформи сфери зайнятості. Відповідно до її основних положень, на період воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Однак братимуть лише тих, хто офіційно не працевлаштувався впродовж 30 днів. За місяць такої роботи платитимуть мінімальну заробітну плату у розмірі 6500 грн. А з 1 жовтня цього року сума зросте до 6700 грн/міс.


Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду від 21 червня.


"В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт", — зауважив прем’єр-міністр.


Відповідно до умов реформи, першочергово залучатимуть до громадських робіт зареєстрованих безробітних, яким не буде іншої роботи, та працівників, які втратили частину зарплатні. А от людей, які залучені та реалізують заходи національного спротиву залучати не планують.


 За словами урядовця, безробітних можуть направляти розбирати завали, будувати захисні споруди, а також залучати до ремонтних чи сільськогосподарських робіт. Однак, більш конкретно визначатиме напрямок діяльності буде місцева влада.

Щодо конкретно Полтави, то за інформацією Ольги Данилової, начальниці Управління ЖКГ виконавчого комітету Полтавської міськради громадські роботи у Полтаві проводитимуть виключно на спеціально створених роботодавцями тимчасових робочих місцях.