У селі Пальчиківка діти самостійно роблять роботів

20 вересня 2021 0
У Пальчиківській НВК з початку цього навчального року запрацював гурток з робототехніки. Всі заняття для школярів вчитель інформатики проводить безплатно. Техніка та все необхідне приладдя обійшлося у 40 тисяч гривень.




Таких роботів на уроках створюють учнів школи в селі Пальчиківка. Остання розробка дітей робот, який починає рухатися, коли бачить запрограмований колір

"Коли ми йому показуємо на датчик кольору синій, він починає свій рух", – сказала школярка Юлія Сьомик.

Створюють роботів школярі за допомогою спеціальної програми, а завдяки моторам та маленькому системному блоку техніка виконує поставленні задачі.

"Ми спочатку заходимо в інструкції та обираємо те, що будемо збирати й діємо за інструкцією. Потім ми програмуємо та підключаємо все і перевіряємо, як воно буде працювати", – розповіла школярка Анастасія Малюга.

За декілька хвилин учні, до вже наявного робота, додали ще й рухому платформу.

"За ці десять хвилин ми встигли зробити платформу. Додали два великих двигуни та великі колеса. Тепер він може в нас їздити просто на цій платформі", – додав школяр Дмитро Савецький.

А це роборука, яку теж самостійно зробили школярі.

"Роборука може підняти невелику вагу. Наприклад, коробочку, медичну маску, деталь від лего, але велику вагу підняти не може, тобто телефон", – розповіла школярка Яна Усик.

Ініціювали створення робогуртка учні разом з викладачем. Наразі група складається з 20 дітей.

"Наша робота націлена на розвиток конструкторських здібностей, на розвиток навичок моделювання та навички роботи в команді. Звичайно також і на програмування, бо без цього ці роботи просто іграшки", – наголосив вчитель інформатики Максим Білокінь.

Обійшлося облаштування такого гуртка в понад 40 тисяч гривень.

 "Згідно з договором передбачалося зібрати трохи понад 34 тисяч гривень, але коли про проєкт дізналося більше верств населення, люди підключалися і зібрали проти більш як 40 тисяч", – повідомив директор Пальчиківської НВК Віталій Єрьомін.

Наразі гурток працює безплатно, однак лише для учнів Пальчиківської школи.