Власник автомагазину перегородив парканом територію двору сусідньої багатоповерхівки

17 серпня 2021 0
Власник автомагазину поставив металевий паркан на території двору багатоквартирних будинків. Місцеві скаржаться, що тепер ходити там незручно. Проте в інспекції з контролю за благоустроєм повідомили, що огорожу поставили законно.





Власник автомагазину перегородив парканом територію двору сусідньої багатоповерхівки. З одного боку тепер вузький прохід для однієї людини, хоча раніше тут паркували автівки та вільно ходити місцеві.

"Заважає, ми хоч і в тому будинку живимо все життя ходили через ці будинку, а зараз загородили. Ми не знаємо чому", – сказав місцевий житель Юрій Костянтинович.

"Ця огорожа тут недавно, може кілька тижнів. Спочатку там було деревом закрито, з того боку, а чиє це ініціатива я не знаю", – сказала місцева жителька Любов Миколаївна.

"Естетичний вигляд має не дуже, по серед двору практично, не дуже гарний вигляд має. Якщо будуть діти бігати може трапитися якась трагедія, якщо буде погано видно через цю споруду", – сказала водійка Марина Якушева.

Орендар повідомив, що встановити паркан треба було ще рік тому.

"Тут будують новобудови, про стоянку ніхто не подумав, тут всюди стояли машини. Проходу не було, але це пів біди. Окрім того, з тих чотирьох новобудов почали тягнути колектор. З власниками цієї землі це не було узгоджено. Ця огорожа була побудована не на рівному місці, це територія власника, я не є власником я орендую", – повідомив орендар території Олександр.

"У нього є дозвільні документи, ми відправляли туди людей, проводили перевірки, там іде повне співвідношення, те, що він огородив і яка є його територія. Це його земля, вона перебуває у нього в оренді. Там біля магазину є колодязь і через нього проводять комунікації до новобудов. У них також є дозвільні документи, так що все нормально. От коли вони почали проводити комунікації він огородився", – повідомив начальник інспекції з контролю за благоустроєм Максим Малько.

Територія огороджена за законом та без порушень, повідомив урбаніст. Проте є зауваження щодо матеріалу огорожі.

"Мої зауваження стосуються глянцевих поверхонь, які знаходяться на цій території. Вони підвищують температуру навколо мінімум на 5-10 градусів. І це дуже небезпечно, як для рослинності, так і для людей, які проживають поряд", – повідомив урбаніст Павло Васильєв.

Також начальник інспекції з контролю за благоустроєм повідомив, що навіть якщо місцеві жителі будуть скаржитися до відповідних органів, то нічого не зміниться, бо документи з орендарем розірвати не можуть. В оренді підприємця ця територія перебуватиме до 2023 року.