П'ятиметрову купу сміття із подвірʼя полтавки вивозили сім самоскидів

26 січня 2021 0
У центрі міста гігантська купа сміття. Останні десять років на своє подвірʼя полтавка зносила непотрібно з околиць. Несанкціоноване сміттєзвалище виросло до розмірів одноповерхового будинку.

Вулиця Небесної сотні. Мешканка цього приватного будинку на своє подвірʼя останній десяток років зносить різні речі. Складує їх під вікнами помешкання так, що прохід повністю завалений непотребом. Стендап Аби дістатися свого двору, жінці потрібно перетнути перешкоду – 5 метрову купу сміття. По сусідству, через паркан, проживає Олена Михайлівна. Такому сусідству не рада.

"Кожен день, яка б погода не була, вже в 06:30 вона на праці. Несе з собою пакети із непотребом. Чіпати її не можна, тому що поводитися неадекватно та починає кричати. Тут ходять наші сіренькі друзі – щури. Я їх дуже боюся, одного разу побачила, ледь не втратила свідомість. А ще в неї є донька. Вона народжувала свою першу дитину тут, в смітті. Дитину забрав соціальний захист", – розказала сусідка Олена Михайлівна.

У разі такого сусідства, варто звертатися відразу у кілька інстанцій. Насамперед до Держпродспоживслужби та інспекції з контролю за благоустроєм міста.

"В принципі, це є їх відповідальністю, і вони за зверненням мають призначити позапланову перевірку, виїхати на місце та встановити факт порушення. Вони фактично несуть відповідальність за дотримання всіма власниками норм з благоустрою міста", – розповів Тарас Захаров, юрист.

Мешканці сусідніх будинків неодноразово зверталися до міської влади зі скаргами на сморід, гризунів та купи сміття, проте ситуація не розв'язувалася. Але тоді, коли звалище досягло масштабів одноповерхового будинку, про нього заговорили в соціальних мережах. Тому вже 26 січня комунальники вирішили прибрати непотріб.

Проте сама господарка будинку була проти.

"Я користувалася цим всім. От кофту одягала. Я прийшла, роздягнулася, кинула все і нове взяла, адже прати мені ніколи. Я не перу. Я не піду, поки не переберу все. Мені треба знайти мою тачку", – сказала полтавка Тетяна Приходько.

Для ліквідації непотребу комунальники залучили сім самоскидів, планують розчищати територію два дні. Вивозити все це будуть на сміттєзвалище у Макухівку.

Марина Голега, Максим Страшко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення