Суд відкрив провадження у справі щодо розміщення "Мобільних кав’ярень Coffeephone" у Полтаві

20 січня 2022 0
Ольга Семенко
Полтавська прокуратура вимагає скасувати паспорти прив’язки на "Мобільні кав’ярні Coffeephone".

Полтавська окружна прокуратура подала позовну заяву про скасування паспортів прив’язки на "Мобільні кав’ярні – Coffeephone", а також рішень Комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава.

Як повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури, 2021 року комісія надала дозвіл фізичній особі-підприємцю на продовження розміщення пересувних тимчасових споруд терміном на один рік, хоча фактично вони розміщені вперше. Крім того, торговельні лотки стаціонарні, тому на їх розміщення мали б укласти договори особистого строкового земельного сервітуту. Так, як цього не зробили, місцевий бюджет не отримує орендну плату за користування землею.

Також переважна кількість споруд розташовані в комплексній охоронній зоні Полтави, що порушує історичне середовище міста.  

Позов пред’явили в інтересах держави в особі територіальної громади міста до Комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава, Управління з питань містобудування та архітектури і виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Полтавський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури