Розширили перелік організацій, у яких відсторонюватимуть від роботи невакцинованих працівників

09 листопада 2021 0
Ольга Семенко
МОЗ розширило перелік професій, для яких обов'язкове щеплення проти коронавірусу. Наказ набуде чинності через місяць.

Міністерство охорони здоров'я затвердило перелік організацій, співробітники яких зобов'язані вакцинуватися проти коронавірусу:

- підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

- установи та заклади, що надають соціальні послуги, заклади соціального захисту для дітей, реабілітаційні заклади;

- підприємства, установи та організації, включені до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 4.03.2015 року №83.

За інформацією пресслужби МОЗ, наказ набере чинності 9 грудня 2021 року. Працівників, які не щепляться до цього часу, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати. Проте, ті, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, обов'язковій вакцинації не підлягатимуть.

Нагадаємо, раніше в Україні зобов'язали вакцинуватися проти коронавірусу працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.