З масками та дистанцією: як працюватиме будиночок святого Миколая

17 грудня 2020 0
Будиночок святого Миколая у Полтаві відчиниться 19 грудня ранком. Отримати солодкий подарунок можуть всі охочі діти. Але доведеться дотримуватися маскового режиму та дистанції у черзі.

Будиночок святого Миколая готують до відкриття. Наразі його прикрашають та облаштовують. Волонтери збирають солодощі якими й пригостять малечу.

Шостий рік поспіль в цьому будиночку вітають дітей з новорічними святами. Рік тому солодощі отримали близько двох тисяч дітей.
Через карантин у будиночку будуть певні обмеження.

"Ми запланували, що в будиночок святого Миколая зможуть заходити по двоє. Дорослий з дитиною, тобто не більше двох осіб від родини. Всі мають бути в масках. На дворі ми намалюємо позначки, щоб родини зберігали дистанцію. Якщо буде збиратися понад сім родин, до них буде виходити святий Миколай та швидко роздавати подарунки", – сказала голова благодійної організації "Полтавський батальйон небайдужих" Наталія Гранчак.
Святий Миколай – жив насправді 1600 років тому.

"Його визнають, шанують в усьому світі. І він дотепер служить людям, своїм заступництвом. Щороку в день його памʼяті приносить подарунки, слухняним дітям", – розповів архієпископ Полтавський та Кременчуцький ПЦУ Федір.
Волонтери планують, що будиночок буде працювати вихідними днями 19 та 20 грудня. Та якщо вийде дотримуватися запланованих карантинних вимог, то продовжать його роботу й 26 та 27 грудня.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення