На Полтавщині поліціянти вилучили в злочинної групи 20 кг канабісу та зброю

09 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Поліція Полтавської області вилучила в злочинної групи 20 кг марихуани, вартістю понад два мільйони гривень та снаряд до ручного протитанкового гранатомета.

Троє жителів Лубенського району віком від 22 до 46 налагодили схему збуту наркотичних речовин на території Полтавської області. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

46-річний житель одного з сіл Лубенського району взяв собі в посібники чоловіків віком 22 й 27 років, які безпосередньо займались розповсюдженням наркотиків. Щомісячно подільники збували по п’ять кг марихуани, отримуючи пів мільйона гривень прибутку.

Організатор замовляв сировину в Інтернеті, фасував та передавав готові пакунки спільникам. Подільники збували «товар» лише під час особистих зустрічей і тільки за готівку.
Крім того, власноруч вирощував на своєму подвір’ї кущі конопель, з яких потім робив канабіс.

Після того, як працівники поліції зібрали необхідну доказову базу на підозрюваних, вони затримали організатора під час одної з «зустрічей».

Після огляду підозрюваного та його машини, правоохоронці знайшли пістолет Макарова з набоями, гроші в національній та іноземній валюті, сім-карти та мобільні телефони. А після обшуку помешкання чоловіка знайшли 20 кг канабісу, екстракт канабісу, пів сотні рослин коноплі, понад 700 набоїв до автоматичної зброї, п’ять гранат «Ф-1» із запалами, порох, а також снаряд до ручного протитанкового гранатомета.

За підрахунками поліціянтів наркотиків вони вилучили на понад два мільйони гривень за цінами «чорного» ринку.

Організатору угруповання повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 248 тисяч гривень організатору вже призначив суд. А ще постало питання про накладення арешту на автомобіль та нерухоме майно, яке перебуває у його власності.