Затримали чоловіка, який повідомив про замінування розважального закладу в Полтаві

10 жовтня 2023 0
Яніна Климань
31-річний житель іншої області повідомив неправдиву інформацію про замінування розважального закладу в Полтаві. Наразі чоловіка затримали та обирають йому запобіжний захід.

9 жовтня до відділення № 1 (Подільський район) Полтавського райуправління поліції від чоловіка надійшло повідомлення телефоном про замінування розважального закладу в Полтаві.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічного підрозділу поліції та інші екстрені служби. За результатами обстеження вибухонебезпечних предметів не виявили.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, встановили особу, яка надала неправдиву інформацію про замінування. Правопорушником виявився житель іншої області, 1992 року народження. Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру. Наразі вирішують питання щодо обрання фігурантові запобіжного заходу.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України.

Фото: ілюстративне