На Полтавщині судитимуть двох чоловіків, які в соцмережах підтримували дії рф

23 серпня 2022 0
Яніна Климань
Судитимуть жителів Полтави та Горішніх Плавнів за те, що вони публікували антиукраїнський контент у соціальні мережі.

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно жителя Полтави за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України) та жителя міста Горішні Плавні за поширення матеріалів, що виправдовують і визнають правомірною збройну агресію РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, з початком збройної агресії, використовуючи власні  акаунти у заборонених в Україні соціальних мережах, чоловіки публікували антиукраїнський  контент.

Зокрема, полтавець розповсюджував інформацію із закликами до зміни меж території та державного кордону України, насильства стосовно українських захисників, а також на підтримку рішень і дій президента рф.

Житель Горішніх Плавнів поширював публікації щодо визнання правомірної  збройної  агресії та прославлення представників "народної міліції ДНР" і військовослужбовців рф.  

Нагадаємо, у Полтаві засудили жінку, яка у соціальній мережі "Чатрулетка" публічно заперечувала агресію з бокуросії та словесно підтримувала політику ворожої країни.