Податківці Полтавщини викрили підприємця, який ухилився від сплати податків на понад  9 млн грн

02 квітня 2021 0
На Полтавщині викрили підприємця, який налагодив схему з ухиляння від сплати податків.

Співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби у Полтавській області встановили підприємця який, за сприяння інших осіб, налагодив схему ухилення від сплати податків на понад 9 млн грн.

Підприємець реалізовував одяг, взуття і текстильні вироби за готівку, при цьому не відображав фінансову діяльність в бухгалтерському та податковому обліках, повідомили в пресслужбі ДФС у Полтавській області.

Товари ділок імпортував з Китаю та Туреччини за заниженою вартістю через служби доставки, а також купував на промисловому ринку “Сьомий кілометр” в Одесі та у низки вітчизняних виробників.

Реалізував речі через власну мережу з понад 30 магазинів роздрібної торгівлі, які розташовані на території Полтавської, Сумської та Київської областей, а також через інтернет-магазини.

З метою уникнення фінансового контролю чоловік оформлював фізичними особами – підприємцями членів своєї родини й найманих працівників. 

Податківці провели ряд обшуків у Полтавській області, зокрема в місцях проживання порушників, місцях ведення їх господарської діяльності, офісних і складських приміщень та автотранспорту.

В ході обшуків податківці вилучили документи, що свідчать про незаконну діяльність, необліковані кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 8 млн грн, вогнепальну зброю та набої до неї без дозвільних документів.

На даний час проводять подальші слідчі дії.

Фото - пресслужба ДФС у Полтавській області.