На збивання бурульок з будинків у 2021 році угоди не укладали, тож роботи виконує організація "Асфер Груп"

21 січня 2021 0
Через потепління на дахах полтавських будинків почав танути сніг. Управління ЖКГ оголошували тендер на збивання бурульок на дахах, але закупівлю скасували. Тож роботи виконує та ж підрядна організація, що працювала на вулицях міста і торік.

У Полтаві вперше цієї зими прибирали снігові навіси на дахах будинків. Виконували роботи працівники підрядної організації "Асфер Груп".

Загалом у місті працюватиме п'ять бригад по п'ять осіб. Виконують роботи на дахах за допомогою льодорубів та лопат. Аби робітник піднявся на дах необхідно вдягнути захисну каску, та зафіксуватися за допомогою паска. Всього у наявності три одиниці техніки, дві – підрядника, а одна "вишка" в оренді.

"Це перший раз, снігу не було. Тож перший раз підіймалися. Думаю, завтра буде плюсова температура, й буде робота на найближчі три дні", – сказав працівник Юрій Стус.

На 2021 рік управління ЖКГ оголошували тендер на збивання бурульок, але згодом його скасували. Тож наразі працюють з підрядником, який і торік обслуговав вулиці міста.

"Пролонговані договори минулих років й таким чином ми в тому ж самому режимі працюємо, як і торік. З року в рік одній і ті небезпечні ділянки. Перехрестя Зигіна, 23 вересня й центрі", – розповів виконроб "Асфер Груп" Володимир Григор'єв.

"Минулого року було укладено договір, в кінці року ми оголосили тендер, але ніхто не з'явився. Тож догорів було пролонговано. Торік вишли на ціну 3 мільйони 360 тисяч, в цьому році продовжили його на цей рік на 670 тисяч", – прокоментував заступник начальника управління ЖКГ Костянтин Малько. 

В обов'язки підрядної організації входить збивання бурульок та прибирання снігу. За останні два роки у Полтаві зафіксували 11 нещасних випадків, де через падіння бурульок травмувалися або гинули люди.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення