Український суперфуд: користь сала та скільки його можна їсти
Сало – один із найпопулярніших продуктів української кухні.
Воно є свого роду візитівкою України та часто є в кожному будинку.
Лікарі зазначають, що сало – це вкрай корисний продукт для
здоров’я нашого організму. Воно містить жири, які зміцнюють наші клітини й
стінки судин. Сало допомагає унормовувати роботу нашої ендокринної, нервової та
серцево-судинної систем. Також позитивно впливає на роботу головного мозку,
попереджуючи нервові розлади.
А щоб отримати від сала максимальну користь, його треба їсти
не більше 50 грамів на день. В іншому випадку, воно негативно впливатиме на
роботу серця й кишківника.
Багато хто також радить їсти сало перед виходом на вулицю в
холодну пору року. Секрет у тому, що воно має зігріваючу властивість,
оскільки насичує ваш організм корисними жирами.
Якщо вірити вченим, то за допомогою вживання сала
можна поліпшити свої розумові здібності. Вплив сала на ваш мозок можна
порівняти з шоколадом. Сало також допомагає захиститися від онкологічних
захворювань, зміцнює імунітет і позитивно впливає на згортання
крові.
Щоб сало найкраще засвоювалося і принесло максимальну
користь, його треба правильно вживати. Лікарі рекомендують нарізати продукт
тоненькими скибочками і їсти зі свіжим огірком чи зеленню. Найкраще, щоб це
було слабосолоне чи зовсім не солоне сало.
Якщо сало їсти з борщем та пампушками, такий тандем погубить
всю його користь. Воно погано засвоюватиметься організмом, через що можуть бути
болі в животі та шлунку. Також це призведе до підвищення рівня
"поганого" холестерину та кров’яного тиску.
Людям із зайвою вагою, проблемами з травленням, нирками й
печінкою салом зловживати не варто.