Український суперфуд: користь сала та скільки його можна їсти

05 березня 2024 0
Яніна Климань
Скільки сала можна з'їдати на день і як воно впливає на ваш організм: деталі

Сало – один із найпопулярніших продуктів української кухні. Воно є свого роду візитівкою України та часто є в кожному будинку.

Лікарі зазначають, що сало – це вкрай корисний продукт для здоров’я нашого організму. Воно містить жири, які зміцнюють наші клітини й стінки судин. Сало допомагає унормовувати роботу нашої ендокринної, нервової та серцево-судинної систем. Також позитивно впливає на роботу головного мозку, попереджуючи нервові розлади.

А щоб отримати від сала максимальну користь, його треба їсти не більше 50 грамів на день. В іншому випадку, воно негативно впливатиме на роботу серця й кишківника.

Багато хто також радить їсти сало перед виходом на вулицю в холодну пору року. Секрет у тому, що воно має зігріваючу властивість, оскільки насичує ваш організм корисними жирами. 

Якщо вірити вченим, то за допомогою вживання сала можна поліпшити свої розумові здібності. Вплив сала на ваш мозок можна порівняти з шоколадом. Сало також допомагає захиститися від онкологічних захворювань, зміцнює імунітет і позитивно впливає на згортання крові. 

Щоб сало найкраще засвоювалося і принесло максимальну користь, його треба правильно вживати. Лікарі рекомендують нарізати продукт тоненькими скибочками і їсти зі свіжим огірком чи зеленню. Найкраще, щоб це було слабосолоне чи зовсім не солоне сало.  

Якщо сало їсти з борщем та пампушками, такий тандем погубить всю його користь. Воно погано засвоюватиметься організмом, через що можуть бути болі в животі та шлунку. Також це призведе до підвищення рівня "поганого" холестерину та кров’яного тиску.

Людям із зайвою вагою, проблемами з травленням, нирками й печінкою салом зловживати не варто.