На вулиці Сосюри не вивозять сміття, яке лежить поруч з баками

28 липня 2021 0
Під житловими будинками у людей утворилося стихійне сміттєзвалище. З сусідніх вулиць люди приносять гілки, відходи та будівельний матеріал і складають це все поруч з баками.






Гнилі продукти, гілки та будівельне сміття - саме такий непотріб лежить під парканом житлових будинків на вулиці Сосюри. Поруч є баки, але люди із сусідніх вулиць залишають сміття поруч із контейнерами.

"Просто тут утворилося сміттєзвалище біля сміттєвих баків. Його не прибирають. Неодноразово я зверталася з проханням прибрати це сміття, перенести сміттєві баки, які тут на мою думку стоять незаконно. Бо тут немає сміттєвого майданчика", – сказала місцева жителька Галина Водзінська.

"Коли вітер, то воно підіймається і летить, тебе обсипає цим сміттям, ось тут довкола лежить", – зауважив місцевий житель Сергій Жмуренко.

"Звичайно і запахи є. І від самих сміттєвих баків, і від цієї купи. Дивлячись, що викидають", – додала місцева жителька Анна Прихода.

Востаннє сміття біля баків прибирали в березні, однак комунальники говорять, що це не так.

"Вони зверталися, ми прибирали. Регулярно раз на тиждень. Контейнери стоять через дорогу від приватного сектору, не під двором. А вони ж там самі накидають, але ми прибираємо", – зауважив начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах.

Контролювати чистоту біля сміттєвих контейнерів має Інспекція з контролю за благоустроєм.

"Недобропорядні мешканці міста організовують сміттєзвалища. Насправді біля контейнерів накидана купа сміття. Встановити, хто його накидав неможливо, буде вказівка комунальним службам прибрати дане сміття", – розповів заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Самі сміттєві контейнери мають стояти на відстані не більше 20 метрів від житлових зон, але так, щоб це не заважало жителям та водіям.

"Воно також повинно мати огорожу, ці контейнерні майданчики. Контейнери мають бути закритими або ж мати відповідне накриття. Має бути відповідна культура поводження розташування контейнерів та культура людей щодо утримання контейнерних майданчиків", – розказала еколог Ольга Мелень.

За накидання сміття у непризначених місцях порушникам загрожує штраф від 340 гривень. Але це полтавців не зупиняє, адже непотріб біля сміттєвих баків лежить майже в усіх мікрорайонах міста.