У Полтаві відкрили музей, де зібрано близько сотні ретро велосипедів

11 червня 2021 0
У парку "Перемога" відкрили перший "Вело музей". Колекція налічує близько сотні моделей, яку власник збирає вже понад 10 років. Музей наразі працює в пілотному режимі, а згодом кожен відвідувач зможе проїхатися на будь-якому експонаті.


"Доброго дня. Ми раді Вас вітати в нашому велосипедному музеї міста Полтави".

Саме такий музей днями відкрили в парку "Перемога". Тут близько сотні моделей двоколісних. А розпочалося все з цього велосипеду, який дістався власнику музею від дідуся.

 "Він йому слугував понад 50 років. Він дуже дбайливо до нього ставився. Тому ви можете бачити, як він зберігся. Гума, камера – це все його рідне й працює до сьогодні. Також він мав так документ на право користування велосипедом", – розповів власник музею Артем Калюжний.

Колекціонує велосипеди чоловік вже 10 років. У музеї є не лише двоколісні. Головне, щоб експонат управлявся за допомогою педалей.
"Цей екземпляр – "Москвич" випускався на тому ж заводі, де й справжні машини. Тобто в тих же цехах, й тому діти мали можливість їздити на таких же машинах, як і дорослі. Він має такі ж елементи: шини, диски, підвіску й навіть сигнал", – додав власник музею Артем Калюжний.

У музеї є як дитячі, так і дорослі велосипеди. А згодом кожен відвідувач зможе й сам проїхатися на ретро "коні".


 "Можна не тільки подивитися, а й доторкнутися до експонатів, а також спробувати їх в реальній дії. Зараз ми звертаємо увагу на те, щоб техніка максимально працювала", – сказав власник музею Артем Калюжний.

Музей наразі працює в пілотному режимі й частину отриманих від продажу квитків коштів планують направити на благодійність. А саме: передати велосипеди дітям в родини, які не можуть придбати їх самостійно.