Полтавці відтепер сплачуватимуть в три рази дорожче за вивіз сміття: які тарифи

01 грудня 2021 0
Полтавці відтепер будуть платити за вивіз сміття у три рази дорожче. Раніше тариф був закладений у сплату послуг ЖЕО, однак тепер містяни будуть сплачувати напряму КАТП-1628.





У Полтаві в три рази зріс тариф за вивіз сміття. Якщо раніше за одного прописано жителя квартири треба було сплатити 7 гривень, то зараз 25 гривень. А для приватного сектору ціна складе 29 гривень. Раніше тариф був закладений у послуги ЖЕО.

На будинках полтавці почали з'являтися ось такі повідомлення, де йдеться що містяни тепер будуть сплачувати напряму КАТП-1628.

"На сьогодні тариф складає 25 гривень з копійками для багатоквартирного сектору, і 29 з копійками для приватного сектору. На сьогоднішній момент розрахункові рахунки є на всіх жилетів Полтави, до недавнього часу, велику частину квартирного сектору оплачували все в комунальні послуги ЖЕО, з листопада місяця це вже розділено", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Полтавка Тамара Романович сміття виносить щодня. Жінка вважає, що зі збільшенням ціни за вивезення сміття, якість послуг не покращиться.

"Там поменшав платіж за ЖЕО, мабуть, те на те й вийде. Я чула, що люди невдоволені, зрозуміло коли постійно все дорожчає це ж самі розумієте, пенсії малі, в людей зарплати малі", – сказала полтавка Тамара Романович.

Полтавці про здорожчання тарифу за вивезення сміття кажуть таке.

"Не кожен зможе заплатити, в мене, наприклад пенсія 1800. Ті, хто молоді, працюють, достатня зарплата, ті зможуть", – сказала полтавка Валентина Смільняк.

"У нас напроти під'їзду як ви бачите компостна яма, люди влаштували. Влітку все тхне, неможливо дихати. Смітники горять, мій хлопець постійно тушить пожежі в цих баках. Мені здається, якщо люди не змінять своє ставлення, то ми будемо терпіти це все", – розповіла полтавка Анна Самонова.

"Буду сплачувати, ми вже сплачуємо. Хай тільки сміття прибирають, щоб було чисто. Поки що я не бачу результату", – сказала полтавка Олена.

"Це дуже дорого, як для нас, для пенсіонерів, у нас ще донька прописана, а не живе з нами, то доводиться платити й за нас з дідом й за доньку. Ми платили тільки у ЖЕО 77 гривень, а зараз тільки за одне сміття будемо платити 75", – розповіла полтавка Світлана Зінченко.

В ЖЕО повідомили, що послуги, які вони надавали для полтавців лишаться на тому ж рівні, але тепер платити будуть дешевше, з вирахуванням грошей за вивіз сміття.

"Тариф КП "ЖЕО №2" з 1 листопада він зменшений тільки на суму вивезення побутових відходів", – сказала працівниця КП ЖЕО №2 Олена Кучеткова.

Натомість КАТП-1628 очікує, що через появу прямих договорів з населенням на вивіз сміття, відсоток оплати знизиться. В організації пояснюють, що тариф давно не змінювався, а інші витрати росли. Тому й довелося підвищити.