Водій полтавської маршрутки, якого оштрафували на 17 000 грн за порушення карантину, виграв апеляцію

17 липня 2021 0
Яніна Климань
Апеляційний суд скасував постанову про штраф для полтавського водія, який з порушенням карантинних вимог перевозив пасажирів маршруткою.

Полтавський апеляційний суд скасував постанову Октябрського райсуду Полтави, якою водія маршрутки оштрафували на 17 000 грн за порушення карантину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 19травня о 8:37 на вулиці Європейській, 85 чоловік перевозив маршруткою пасажирів на маршруті №52 "Південний - Половки - Південний". При цьому в салоні перебували 29 пасажирів, тоді як кількість місць для сидіння становила 23 разом з місцем водія.

Своїми діями водій порушив постанову Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Його визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували.

Чоловік не погодився з судовим рішенням та подав апеляційну скаргу, яку задовольнив апеляційний суд. Згідно з постановою апеляційного суду, водія звільнили від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Постанова є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.