Засудили водія легковика, який нетверезим на Полтавщині в’їхав у водойму

05 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
На пів року заарештували водія автомобіля, який у Горішніх Плавнях, через порушення правил дорожнього руху, в’їхав у водойму. Тоді поранилися двоє пасажирів легковика.

Шість місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки призначив Комсомольський міський суд чоловікові, який у Горішніх Плавнях скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Згідно з текстом вироку, 10 січня 2020 року близько 14:10 обвинувачений у стані алкогольного сп'яніння керував автомобілем "ACURA MDX", у якому перебували троє пасажирів. Рухаючись автомобільною дорогою на вулиці Соборна у місті Горішні Плавні, він грубо порушив правила дорожнього руху.

Так, водій не вибрав безпечної швидкості руху, виїхав на узбіччя вулиці Добровольського, де зіткнувся з металевою огорожею та піщаними насипами. Внаслідок цього, автомобіль опинився у ямі з водою. Пасажири отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Обвинувачений у судовому засіданні відмовився надати покази, вину у скоєнні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав, йдеться у тексті вироку.

Суд визнав чоловіка винним у скоєні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження).

На користь держави в особі Фінансового управління виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради засуджений має сплатити 24 814 грн, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Крім цього, з нього мають стягнути на користь держави витрати, пов'язані з проведенням експертиз в розмірі 10 460 грн.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області