Поліціянти Полтавщини затримали злочинну групу разом з лідером угруповування

11 листопада 2021 0
Олена Кулага
Поліціянти Полтавщини затримали злочинну групу, яку обвинувачують у викраденні людини та вимаганні.

10 листопада в місті Умань Черкаської області, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та співробітників управлінь стратегічних розслідувань, затримали 31-річного "смотрящого" за містом та одного з учасників угруповання. Ще одного – в Полтаві – затримали оперативники карного розшуку обласної поліції та УСР, повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавської області.

У жовтні цього року до "кримінального авторитета" звернувся місцевий бізнесмен з проханням "покарати" своїх "кривдників". Чоловік мав намір отримати компенсацію від групи місцевих жителів, з якими у нього виник побутовий конфлікт.

За вказівкою "смотрящого", його чотири спільники, деякі з них раніше вже мали проблеми із законом, організували процес "покарання". Вони силою та погрозами змусили потерпілого віддати їм вісім тисяч доларів США. 

Під час передачі коштів, зловмисники наділи на голову чоловіка пакет, силою заштовхали до автомобіля та відвезли до приміщення, де побиттям та погрозами примушували його віддати ще певну суму коштів. Не отримавши бажаного, відібрали автомобіль потерпілого, вивезли чоловіка за межі міста, де і залишили. 

Потерпілий звернувся до поліції, після чого оперативники управлінь стратегічних розслідувань, карного розшуку та слідчі вжили заходи для встановлення причетних осіб.

Наразі, лідеру угруповання та трьом учасникам повідомили про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини);

- ч. 2 ст. 189 (Вимагання);

- ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Крім того, "кримінальному авторитету" повідомили підозру за ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України, а чоловікові, який просив про застосування злочинного впливу — за ст. 255-3 (Звернення за застосуванням злочинного впливу).

Вирішують питання про обрання запобіжних заходів. Також проводять заходи щодо встановлення місця знаходження ще двох підозрюваних.

фото: ГУ НП Полтавської області