Обслуговування полтавських фонтанів обійдеться цьогоріч в один мільйон 200 тисяч гривень

04 листопада 2020 0
У Полтаві шість робочих фонтанів. Сьомий несправний. На їх водопостачання, електрику, поточний ремонт та консервування цього року спрямували приблизно один мільйон 200 тисяч гривень.

Пуста чаша без води – такий вигляд має водограй у Петровському парку. Його, як і всі інші полтавські фонтани, закрили до весни.

На форсунки, з яких подається вода, встановили заглушки, також вивезли електрообладнання. Наступного разу вода у міських водограях має зʼявитися на початку травня 2021 року.

Всього в місті сім фонтанів, з них шість – у робочому стані. Один з них водограй "Єдність", який побудували за мільйон доларів. Його охорона обійшлася місту у 372 тисячі гривень. 

"Ми тут живемо і бачимо дуже часто. Однозначно будемо чекати наступного року", – розповів Микола Миколич.

 Коли останнього разу бачили як працює фонтан? – запитали ми.
 В жовтні місяці, – відповів Дмитро Філоненко.
 В жовтні місяці бачив, – уточнила жінка.
– Подобається фонтан?– Йому дуже.– А вам? – уточнюємо.
– А я не бачила, – сказала полтавка Ніна Сергіївна.

На електрику, обслуговування, поточний ремонт та консервування фонтанів цього року з міського бюджету планували витратити один мільйон 534 тисяч гривень. Однак: 
"На цей момент, станом на 1 листопада, на утримання фонтанів вже витратили один мільйон 196 тисяч 451 гривня. Але ми ще в цьому місяці не платили за воду, електрику. Ми розуміємо, що буде менше ніж півтора мільйона", – прокоментував директор комунального підприємства "Декоративні культури" Сергій Луценко.

Через карантин, навесні водограї запустили на кілька тижнів пізніше.

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення