Стало відомо на що українці найчастіше витрачають "ковідну тисячу"

21 грудня 2021 0
Олена Кулага
У Мінкульті розповіли, на що українці витрачають кошти отримані за вакцинацію від COVID-19.

Відповідно до перших статистичних даних по використанню "ковідної тисячі" з програми "єПідтримка", перші три місця по використанню грошей – у культури та креативних індустрій, про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко в Telegram.

Найбільше віртуальних коштів українці витратили на кінотеатри. На другому місці – книжкові крамниці. На третьому – театральні продюсерські агентства. Крім того, українці купували квитки на виступи музичних гуртів, туристичні атракції та шоу.

У списку витрачених "ковідних грошей" немає музеїв. Тому міністр, закликав українців обрати для свого дозвілля й похід в музей також.

Нагадаємо: у Полтаві "ковідну тисячу" можна витратити у книжкових магазинах, розрахуватися за квитки в театр, кінотеатр чи відвідати концерти. Крім того, охочі можуть придбати абонемент в спортзал, або витратити ці кошти на придбання квитків на потяг чи літак (подорож в межах країни). 

Нагадаємо: з січня українці віком 60 років та старше зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на придбання ліків.